Röding med blomkål & broccolimos.

4 rödingfileér till 4 port

 

1 blomkålshuvud

1 broccoli

1/2 dl grädde

3 msk smör

1/2 dl riven västerbottenost

Salt och peppar

 

  1. Skär blomkål och broccoli i bitar och buketter. Koka i lättsaltat vatten tills mjuka, ca 7-8 min.
  2. Mixa de mjuka grönsakerna med en stavmixer direkt ner i kastrullen. Det gör ingenting om det blir lite klumpar men det gör man som man vill.
  3. Tillsätt grädde, smör och riven ost. Rör runt och låt smälta i moset.
  4. Smaka av med salt, peppar.
  5. Stek rödingen i smör med skinnsidan nedåt. Ös hela tiden med smöret uppe på rödingen för ett härligt resultat.

 

 

  1. Skärmklipp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s