Gnocchipanna

En av mina absoluta favoriträtter till vardags. Den tar mindre än 30 minuter att laga och den är lika god varje gång. Tomat, mozzarella och basilika går liksom inte att tröttna på!
Gnocchi med smak av tomat, mozzarella och basilika. (4 pers)
2 påsar potatisgnocchi
1 kruka basilika
2 burkar krossade tomater med basilikasmak
250 g mozzarella
3 msk smör
2 msk tomatpuré
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk chiliflakes, eller efter smak
1. Hacka och stek lök, vitlök och chiliflakes i lite olja i en stor stekpanna med höga kanter.
2. Tillsätt tomatpuré efter en stund.
3. Häll över krossade tomater.
4. Strö över socker och örtsalt.
5. Låt såsen stå och puttra på medelhög värme i ca 10 minuter.
6. Finhacka under tiden basilika och tärna mozzarella.
7. Häll i gnocchi i pannan och låt den koka tillsammans med tomatsåsen i runt 5 minuter, eller tills all gnocchi har mjuknat. Rör runt då och då.
8. Avsluta med att tillsätta smör, mozzarella och basilika.
9. Servera med lite nyriven parmesan, ärtskott och några svarta oliver.

Gnoccipanna
Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s