Savoykålspanna med bakade ägg och kikärter
Recept för 4 personer
10 cm purjolök
1 zucchini
1 förp kokta kikärter
1 msk rapsolja
125 g skuren savojkål
1 msk torkad oregano
1 dl finstrimlad basilika
salt och svartpeppar
6 ägg
150 g fetaost
smörgåskrasse
matyoghurt
Strimla purjolöken fint. Riv zucchinin grovt. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
Fräs purjolöken i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt savojkål och zucchini. Fräs ytterligare ca 5 minuter.
Blanda ner kikärter, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Gör små gropar i grönsaksblandningen och knäck i äggen, ett efter ett…. Smula över fetaosten. Låt sjuda 5-10 minuter under lock tills äggvitan har stelnat men gulorna fortfarande är krämiga.
Toppa med basilika och krasse och servera gärna med en klick matyoghurt