Snabbgravad lax

Snabbgravad lax 4 port

20161115_1728491

Snabbgravad lax och grillade pilgrimsmusslor serveras med dillstuvad potatis

500g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med vattnet i en liten kastrull. Koka upp. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera gärna med en fräsch sallad och en klick örtmajonnäs.

Dillstuvad potatis 4 port

1 kg potatis, fast sort
1 knippa dill
2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & färskmalen vitpeppar

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skär i bitar efter önskad storlek.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s