Picklade polka & gulbetor

500 g polka eller gulbetor
3 cm färsk ingefära
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vatten

Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Skala och skiva ingefäran tunt. Kola upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt svalnaen stund
Fyll glasburkar med skivade betor. Häll över lagen tills det täcker. Låt stå minst 2 timmar före servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s