Savoykålspanna med bakade ägg och kikärter
Recept för 4 personer
10 cm purjolök
1 zucchini
1 förp kokta kikärter
1 msk rapsolja
125 g skuren savojkål
1 msk torkad oregano
1 dl finstrimlad basilika
salt och svartpeppar
6 ägg
150 g fetaost
smörgåskrasse
matyoghurt
Strimla purjolöken fint. Riv zucchinin grovt. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
Fräs purjolöken i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt savojkål och zucchini. Fräs ytterligare ca 5 minuter.
Blanda ner kikärter, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Gör små gropar i grönsaksblandningen och knäck i äggen, ett efter ett…. Smula över fetaosten. Låt sjuda 5-10 minuter under lock tills äggvitan har stelnat men gulorna fortfarande är krämiga.
Toppa med basilika och krasse och servera gärna med en klick matyoghurt
Det här är den sida där användarna hittar din webbplats blogg