Sparris med getost

4 Personer 750 g grön sparris 1 msk olivolja 1 msk smör flingsalt svartpeppar 250 g källarlagrad getost från Orranäs gårdsmeijeri Skär bort roten på sparrisen och koka i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Bryn den därefter en kort stund i lite olivolja. Tillsätt salt och peppar och blanda om. Lägg upp på serveringsfat och … Fortsätt läsa Sparris med getost

Tunnbrödsbit med hjortisterband och potatisstomp

2 tunnbröd med 10 bitar på varje 2 hjortisterband* 2 tunnbröd 1 salladshuvud 800g oskalad mjölig potatis 1 dl grädde 2 msk smör 100 g riven västerbottenost 1 knippe gräslök salt och peppar salvia Koka potatisen nästan mjuk och häll av vattnet. Koka upp grädde och smör. Stöt ihop potatis, grädde och smaksätt med Västerbottenost, … Fortsätt läsa Tunnbrödsbit med hjortisterband och potatisstomp

Gnocchipanna

En av mina absoluta favoriträtter till vardags. Den tar mindre än 30 minuter att laga och den är lika god varje gång. Tomat, mozzarella och basilika går liksom inte att tröttna på! Gnocchi med smak av tomat, mozzarella och basilika. (4 pers) 2 påsar potatisgnocchi 1 kruka basilika 2 burkar krossade tomater med basilikasmak 250 … Fortsätt läsa Gnocchipanna

Savoykålspanna med bakade ägg och kikärtor

Savoykålspanna med bakade ägg och kikärter Recept för 4 personer 10 cm purjolök 1 zucchini 1 förp kokta kikärter 1 msk rapsolja 125 g skuren savojkål 1 msk torkad oregano 1 dl finstrimlad basilika salt och svartpeppar 6 ägg 150 g fetaost smörgåskrasse matyoghurt Strimla purjolöken fint. Riv zucchinin grovt. Häll av, skölj och låt … Fortsätt läsa Savoykålspanna med bakade ägg och kikärtor